Ons Assortiment

BLAF & BLIJ over hondenvoer

Hondenvoer is voor een hond even belangrijk als eten voor de mens. Voeding heeft veel invloed op de algehele toestand en de gezondheid van je hond. Met goede voeding kun je kleine klachten de kop indrukken en grotere klachten voorkomen. Zo verklein je ook het risico op ziektes. Sommige van deze problemen kun je door de juiste voeding verhelpen, bij alle andere problemen en bij twijfel raadpleeg altijd eerst je dierenarts.

Nu zijn er veel meningen en discussies tussen fabrikanten, leveranciers, winkeliers, dierenartsen en deskundigen over het voer van uw hond. De een heeft argumenten en bewijzen dat BARF (Bones And Raw Food of Biological, Appropriate Raw Food) of KVV (kant en klaar vers vlees) het beste is en de ander zweert bij brokken. Ook bij brokken heerst een discussie over de geëxtrudeerde of de geperste brok.

Blaf & Blij ziet in alles zijn voor en nadelen en daarom kijkt Blaf & Blij naar de hond en zijn baas en die zijn allemaal anders, wat die ene baas wel wil, wil de ander weer niet en waar de ene hond zijn lippen likt bij kip of lam, haalt de andere hond er zijn neus voor op en doet alles voor rund of vis. Wij zijn van mening dat als de baas goed voorgelicht is, hij de beste keuze kan maken voor zijn hond.

Blaf & Blij maakt geen keuze in het soort voer, maar kijkt naar de inhoud. Ook bij het hondenvoer heb je de Mc Donalds, lekker voor een keer en verzadigend op de korte termijn, maar ontzettend slecht, bij dagelijks gebruik op de lange termijn. Wij zijn van mening dat bepaalde onnatuurlijke toevoegingen niet goed kunnen zijn voor de hond, en daarom hebben wij gekozen voor 100% natuurlijke voeding, zowel in de brokken als in het versvoer.

Kwaliteitsvoer is duurder maar duur voer hoeft niet perse goed te zijn. Bij de grote merken betaal je vaak niet voor kwaliteit maar voor de marketing, grote reclame campagnes en grote spaar acties, dit moet door iemand betaalt worden. Wij blijven bij de eenvoud, en dicht bij de baas en zijn hond, wij hebben betaalbare kwaliteitsvoer rechtstreeks ingekocht bij de importeur of fabrikant, geen tussenhandelaren groothandel of winkeliers die er ook nog aan moeten verdienen. Als u nu al kwaliteitsvoer of marketingsvoer heeft, krijgt u bij ons meer waar voor u geld, en had u goedkoop matig voer, dan haalt u bij ons met misschien wat extra kosten, veel meer kwaliteit voor uw trouwe viervoeter in huis.

Loyaliteit moet immers iedere dag beloont worden.

mail: info@blafenblij.nl
telefoon: 06-128 49 290

ALLEVA hondenvoer 100% natuurlijk en dierproefvrij

2 jaar geleden kwamen we in contact en hadden we een zeer prettig gesprek met de importeur van Alleva, Greet en haar man Peter. Zij hadden geen handige gelikte verkooppraatjes, maar ze vertelde gewoon hoe ze dit voer had gevonden en waarom ze het verkochten en wat er allemaal inzit en voor welke hond of voor welk probleem. Kortom no nonsens, eerlijk en het voelde meteen vertrouwd, heel anders dan dat we ooit een gesprek hebben gehad met een groot hondenmerk. Belangrijk voor ons was dat het dierproefvrij en natuurlijke hondenbrokken waren, maar ook dat het een kwaliteitsproduct tegen een betaalbare prijs is. Het zijn relatief gezien goedkope hondenbrokken met veel vlees, de prijs/kwaliteit verhouding is perfect, dit komt doordat het rechtstreeks geïmporteerd wordt uit Italië en het zonder tussenhandel bij ons op de plank ligt, dit voer is dus ook niet te vinden in een asiel, dierenspeciaalzaak, winkel voor dierenvoer, dierenkliniek of dierenwinkel. En zo deed dit alles ons besluiten om verkooppunt te worden. Alleva hondenbrokken zijn geëxtrudeerde brokken en zijn dus geen geperste brokken.

Voordat wij verkooppunt zouden worden wilden we het voer eerst proberen bij onze eigen honden. Ze vonden het lekker, hun vacht bleef glanzen en er waren geen problemen met de ontlasting, ook konden wij geen gedragsverandering of lusteloosheid bij onze trouwe viervoeters bemerken. Omdat wij het goede hondenbrokken vonden gingen wij langzaam aan onze dagopvang klanten benaderen. De meeste honden vinden Alleva een smakelijke brok, bij sommige honden moesten we even zoeken en hondenvoer vergelijken welke brokken uit welke lijn (Life, Plus, Glutenvrij, Care of Clan) bij de hond paste, bij een enkeling lukte het niet en bleven zij op hun oude vertrouwde brokken.

Graag geven wij de mensen een passend voedingsadvies voor de hond, waarbij het verhaal van de hondeneigenaar leidend is. Belangrijk om te weten is hoe de algehele staat van de hond is, hoe zijn ontlasting is en hoe zijn vacht en huid ogen. Als er geen bijzonderheden of afwijkingen zijn, kan er gekozen worden uit standaard brokken of budget brokken (ook kwaliteit brokken, maar met minder vlees). Zijn er problemen in een bepaalde vorm is het ook belangrijk om te weten of hij in mindere of meerdere maten wordt bijgevoerd. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om een hond op een brok ten goede van het spijsverteringsstelsel te zetten als hij een paar keer in de week een frikandelletje van de baas krijgt.

Al met al zijn wij na bijna 2 jaar zeer tevreden over wat wij verkopen, en zijn er geen klachten over de kwaliteit van het voer. Men is tevreden over de variëteit aan brokken. Zo zijn er puppy brokken tot hypoallergeen hondenvoer en sensitive digestion brokken tot glutenvrij hondenvoer. Alleva heeft standaard kwaliteit hondenbrokken, brokken voor honden met allergieën, maar ook brokken voor de hond met lichte problemen met de huid, vacht of ontlasting, en ook brokken die een dierenarts voorschrijft voor honden met wat meer en grotere problemen. De brokken zonder gluten zijn niet hetzelfde als hondenbrokken zonder granen, glutenvrije brokken hoeven geen graanvrije brokken te zijn, is een brok graanvrij dan is deze brok ook glutenvrij. De Clan is relatief goedkoop hondenvoer, in dit hondenvoer zit minder vlees maar levert niets in aan kwaliteit. Moet uw hond voor zijn gezondheid afvallen dan is er een dieet brok. Voor de hond met overmatige energie is er een brok met extra eiwitten en extra vetten.

Naast puppyvoer verkopen wij ook hondenkoekjes, BooBy biscuit in diverse smaken (ham, groente, light, naturel, kalkoen, tonijn) en zijn we ook in zee gegaan met het Duitse kwaliteitsmerk Escapure waar we vers vlees (Lam, wild, Kalkoen, Buffel, Eend en Rund) voor de Barf (Bones and Raw Food of Biologically Appropriate Raw Food) voor hond en kat in blik verkopen. Dit is makkelijk voor als je Barft op vakantie en hoef je dus niets uit de vriezer mee te nemen, hierbij verkopen wij zakken met muesli spelt of aardappel om het voer compleet te maken. We hebben dit ook als een compleet menu in blik en worst voor de hond. Escapure heeft ook smakelijke trainingsbrokjes. Vissenhuiden van kabeljauw, haring en schol (goed voor de tanden en vacht) en vis trainingsbrokjes nemen wij af van het Hollandse Xenia. Voor nog geen 10 euro versturen wij uw voer tot 31 kg door geheel Nederland. Duitsland en België is iets duurder.

Omdat wij er klaar voor zijn om onze klantenkring voor het voer te vergroten, en om meer hondenbezitters de mogelijkheid te bieden om te kunnen kiezen voor deze beste hondenbrokken, hebben wij deze nieuwe website met webshop laten construeren, het beste hondenvoer online bestellen wordt nu een makkie.

mail: info@blafenblij.nl
telefoon: 06-128 49 290

KIVO versvoer100% natuurlijk

Veel van onze dagopvang klanten hebben het vertrouwen in Blaf & Blij en het droogvoer dat wij verkopen, het is een betaalbare kwaliteit en makkelijk mee te nemen als men de hond uit de dagopvang komt ophalen. Maar verschillende klanten kozen voor BARF (Bones And Raw Food) of KVV (Kant en klaar Vers Vlees) voor hun hond. Vonden het jammer (vanwege het gemak) dat wij dit niet verkochten. Dus zijn ook wij ons hierin gaan verdiepen. En kwamen uit bij KIVO petfood.

KIVO petfood stelt zelf BARF samen en maalt het grof of fijn voor de pup, tot KVV, perst het in plastic darm en vriest het in. De samenstelling is veelal 65% vlees, 20% organvlees en 15% bot. Dit is samen 100%, dus geen enkel toevoegingen geen geur-, kleur- en smaakstoffen en ook geen conserveringsmiddelen. Je hebt de soorten in verschillende samenstellingen o.a. rund, paard, lam, geit, eend, konijn, kip, vis en pens. Veelal in ponds worsten, maar sommige smaken zijn ook verkrijgbaar in 1 kilo of in een ½ pond worst. Allemaal verpakt in handige 10 kg dozen. Past perfect in de visie van Blaf & Blij en is zeker zeer geschikt voor de klant die met zijn hond op vers vlees wil.

Omdat het ook voor de hond goed is om gevarieerd te eten, stelt Blaf & Blij, naar wens en voor een kleine meerprijs combinatie dozen samen.

adres: Smitsweg 9, 5375 KS Reek, noordoost Brabant
mail: anita@blafenblij.nl
telefoon: 06-128 49 290