Ons assortiment

Blaf & Blij over hondenvoer

Hondenvoer is voor een hond even belangrijk als eten voor de mens. Voeding heeft veel invloed op de algehele toestand en de gezondheid van je hond. Met goede voeding kun je kleine klachten de kop indrukken en grotere klachten voorkomen. Zo verklein je ook het risico op ziektes. Sommige van deze problemen kun je door de juiste voeding verhelpen, bij alle andere problemen en bij twijfel raadpleeg altijd eerst je dierenarts.

Nu zijn er veel meningen en discussies tussen fabrikanten, leveranciers, winkeliers, dierenartsen en deskundigen over het voer van uw hond. De een heeft argumenten en bewijzen dat BARF (Bones And Raw Food of Biological, Appropriate Raw Food) of KVV (kant en klaar vers vlees) het beste is en de ander zweert bij brokken. Ook bij brokken heerst een discussie over de geëxtrudeerde of de geperste brok.

Blaf & Blij ziet in alles zijn voor en nadelen en daarom kijkt Blaf & Blij naar de hond en zijn baas en die zijn allemaal anders, wat die ene baas wel wil, wil de ander weer niet en waar de ene hond zijn lippen likt bij kip of lam, haalt de andere hond er zijn neus voor op en doet alles voor rund of vis. Wij zijn van mening dat als de baas goed voorgelicht is, hij de beste keuze kan maken voor zijn hond.

Blaf & Blij maakt geen keuze in het soort voer, maar kijkt naar de inhoud. Ook bij het hondenvoer heb je de Mc Donalds, lekker voor een keer en verzadigend op de korte termijn, maar ontzettend slecht, bij dagelijks gebruik op de lange termijn. Wij zijn van mening dat bepaalde onnatuurlijke toevoegingen niet goed kunnen zijn voor de hond, en daarom hebben wij gekozen voor 100% natuurlijke voeding, zowel in de brokken als in het versvoer.

Kwaliteitsvoer is duurder maar duur voer hoeft niet perse goed te zijn. Bij de grote merken betaal je vaak niet voor kwaliteit maar voor de marketing, grote reclame campagnes en grote spaar acties, dit moet door iemand betaalt worden. Wij blijven bij de eenvoud, en dicht bij de baas en zijn hond, wij hebben betaalbare kwaliteitsvoer rechtstreeks ingekocht bij de fabrikant, geen tussenhandelaren groothandel of winkeliers die er ook nog aan moeten verdienen. Als u nu al kwaliteitsvoer of marketingsvoer heeft, krijgt u bij ons meer waar voor u geld, en had u goedkoop matig voer, dan haalt u bij ons met misschien wat extra kosten, veel meer kwaliteit voor uw trouwe viervoeter in huis.

Loyaliteit moet immers iedere dag beloont worden.

mail: info@enovapetfood.nl
telefoon: 06-128 49 290

ENOVA hondenvoer 100% natuurlijk en dierproefvrij

Halverwege 2014 zijn we hondenbrokken gaan verkopen. Belangrijk voor ons was dat het dierproefvrij en natuurlijke hondenbrokken waren, maar ook dat het een kwaliteitsproduct tegen een betaalbare prijs is. Het zijn relatief gezien goedkope hondenbrokken met veel vlees, de prijs/kwaliteit verhouding is perfect, dit komt doordat het rechtstreeks geïmporteerd wordt uit Italië en het zonder tussenhandel bij ons op de plank ligt.

Graag geven wij de mensen een passend voedingsadvies voor de hond, waarbij het verhaal van de hondeneigenaar leidend is. Belangrijk om te weten is hoe de algehele staat van de hond is, hoe zijn ontlasting is en hoe zijn vacht en huid ogen. Als er geen bijzonderheden of afwijkingen zijn, kan er gekozen worden uit standaard brokken, mono proteïne brokken of hoogwaardige brokken. De KIVO brokken adviseren wij, gezien de inhoud van deze brokken, om te combineren met vers vlees. Zijn er problemen in een bepaalde vorm is het ook belangrijk om te weten of hij in mindere of meerdere maten wordt bijgevoerd. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om een hond op een brok ten goede van het spijsverteringsstelsel te zetten als hij een paar keer in de week een frikandelletje van de baas krijgt.

Al met al zijn wij zeer tevreden over wat wij verkopen, en zijn er geen klachten over de kwaliteit van het voer. Men is tevreden over de variëteit aan brokken en alles is glutenvrij.

DE 5 REDENEN OM ENOVA TE KOPEN

Recepten zijn gemaakt door Ticinese Petfood in Pavia, een Italiaans bedrijf met dertig jaar ervaring in het voeren van honden en katten; geproduceerd in primaire Europese fabrieken (o.a. duitsland) in overeenstemming met de hoogste normen van veiligheid en controle van grondstoffen en processen.

 1. FORMULATIE: Het 1e wat staat vermeld bij de ingrediënten moet het meeste in het voer zitten. Bij ENOVA staat vlees altijd vooraan op deze lijst en dus geen mais of meel. Duidelijk staan ook de gebruikte percentages vermeld, voor een gemakkelijke en volledige lezing van de inhoud, zodat het ook duidelijk is dat onze viervoetige levensgezellen carnivoren zijn.
 2. VERSCHILLENDE INGREDIËNTEN: niet alleen kip, maar ook lamsvlees uit Nieuw-Zeeland, konijn, eend, varkensvlees en 2 soorten vis (zalm en haring) om die honden tevreden te stellen met voedselgevoeligheden en haar- en huidproblemen.
 3. COMPLEET ESSENTIËLE LIJN: Weinig fratsen en weinig toeters en bellen, maar tegelijkertijd wel in staat om te perfect te assisteren op alle behoeften van de honden in hun verschillende levensfasen en op de meest voorkomende zorgen, met een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.
 4. NUTRACEUTICALS: hoge concentraties Omega 3- en Omega 6-vetzuren uit natuurlijke bronnen en het gebruik van chondrobeschermers zoals glucosamine en chondroïtine, vooral nuttig om de beweging van de gewrichten te verbeteren.
 5. EFFECTIEVE & ONDERSCHEIDENDE VERPAKKING: De afbeelding van Vitruvius hond in de Formula-lijn staat voor uitwisselbare producten in alle levensfasen; de Mono-lijn waar de grondstof wordt verbeterd, en de Lifetime-lijn waar de relatie tussen hond en dierenliefhebber in het dagelijks leven centraal staat.

Maar er zijn nog veel meer redenen om ENOVA te kopen; Meerdere malen is ENOVA bekroond geweest, zowel voor de kwaliteit van het product, driemaal Pet Award-winnaar, als voor de verpakking met 2 Mediastars Award.

Een ander fundamenteel punt in de ENOVA-recepten is de totale afwezigheid van goedkope bijproducten, vaak van plantaardige oorsprong zoals: soja, maïs, tarwe die nog steeds veel op de markt wordt gebruikt. ENOVA zegt ook NEE tegen GGO’s (genetisch gemodificeerd organisme), kleurstoffen en chemische conserveringsmiddelen.

mail: info@blafenblij.nl
telefoon: 06-128 49 290

KIVO versvoer 100% natuurlijk

Veel van onze dagopvang klanten hebben het vertrouwen in Blaf & Blij en het droogvoer dat wij verkopen, het is een betaalbare kwaliteit en makkelijk mee te nemen als men de hond uit de dagopvang komt ophalen. Maar verschillende klanten kozen voor BARF (Bones And Raw Food) of KVV (Kant en klaar Vers Vlees) voor hun hond. Vonden het jammer (vanwege het gemak) dat wij dit niet verkochten. Dus zijn ook wij ons hierin gaan verdiepen. En kwamen uit bij KIVO petfood.

KIVO petfood stelt zelf BARF samen en maalt het grof of fijn voor de pup, tot KVV, perst het in plastic darm en vriest het in. De samenstelling is veelal 65% vlees, 20% organvlees en 15% bot. Dit is samen 100%, dus geen enkel toevoegingen geen geur-, kleur- en smaakstoffen en ook geen conserveringsmiddelen. Je hebt de soorten in verschillende samenstellingen o.a. rund, paard, lam, geit, eend, konijn, kip, vis en pens. Veelal in ponds worsten, maar sommige smaken zijn ook verkrijgbaar in 1 kilo of in een ½ pond worst. Allemaal verpakt in handige 10 kg dozen. Past perfect in de visie van Blaf & Blij en is zeker zeer geschikt voor de klant die met zijn hond op vers vlees wil. Het KVV vers is te combineren met KIVO koudgeperste brok.

Omdat het ook voor de hond goed is om gevarieerd te eten, stelt Blaf & Blij, naar wens en voor een kleine meerprijs combinatie dozen samen.

Verzending

Gezien het versvoer bevroren is, worden het droogvoer en het versvoer op verschillende manieren verzonden.

Verzending van het DROOGvoer:

 • GRATIS verzenden?!?!? Bij verzendingen tussen de 24 en 30 kg wordt €0,00 bezorgkosten gerekend.
 • Blaf & Blij hanteert van €7,95 bij een verzending tot 24 kg.
 • Blaf & Blij verzend in Nederland, België en Duitsland.
 • Blaf & Blij hanteert van €7,95 voor een verzending naar Duitsland.
 • Blaf & Blij levert bestellingen altijd binnen twee of drie werkdagen.

Verzending van het VERSvoer:

Het vriesvoer is bijna praktisch onmogelijk te verzenden en wordt een kostbare zaak. Daarom gaan wijzelf voor een redelijke bijbetaling en op afspraak bij u aan huis bezorgen Dit doen we in alle gemeentes (alfabetische volgorde) op de volgende manier.

 • Gratis en minimaal 1 doos voor de gemeenten:

Maashorst

 • €7,95 en minimaal 2 dozen voor de gemeenten:

Arnhem, Asten, Berg en Dal, Bergen, Bernheze, Best, Beuningen, Boekel, Boxtel, Deurne, Den Bosch, Druten, Eindhoven, Geldrop – Mierlo, Gemert-Bakel, Gennep, Helmond, Heumen, Heusden, Horst a/d Maas, Laarbeek, Land van Cuijk, Lingewaard, Maasdriel, Meierijstad, Millingen a/d Rijn, Mook en Middelaar, Neder-Betuwe, Nijmegen, Nuenen – Gerwen en Nederwetten, Oisterwijk, Oirschot, Oss, Over – Betuwe, Renkum, Rheden, Rhenen, Rozendaal, Someren, Son & Breugel, St Michielsgestel, Tiel, Veldhoven, Venray, Vught, Waalwijk, Wageningen, West Maas en Waal, West Betuwe, Westervoort, Wijchen en Zaltbommel .

 • €12,95 en minimaal 2 dozen voor de gemeenten:

Altena, Alphen – Chaam, Apeldoorn, Baarle – Nassau, Barneveld, Beesel, Bergeijk, Bladel, Breda, Bronckhorst, Brummen, Bunnik, Buren, Cranendonck, Culemborg, Doesburg, Doetinchem, Dongen, Drimmelen, Duiven, Ede, Eersel, Geertruidenberg, Gilzen en Rijen, Goirle, Gorinchem, Hardinxveld – Giessendam, Heeze – Leende, Hilvarenbeek, Houten, Leudal, Leusden, Loon op Zand, Lopik, Molenlanden, Montferland, Montfoort, Nederweert, Nieuwegein, Oosterhout, Peel en Maas, Renswoude, Reusel – De Mierden, Scherpenzeel, Sliedrecht, Tilburg, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Valkenswaard, Veenendaal, Venlo, Vijfheerenlanden, Waalre, Weert, Woudenburg, Wijk bij Duurstede, IJsselstein, Zeist, Zevenaar en Zutphen .

 • Bij alle andere gemeenten bezorgen wij in overleg.
 • U kunt uw KIVO petfood Kompleet Vers Vlees natuurlijk ook ophalen op het volgend adres:

Smitsweg 9, 5375 KS Reek, noordoost Brabant
van maandag t/m vrijdag tussen 07:00 – 09:00 en tussen 16:30 – 18:30.

mail: anita@blafenblij.nl
telefoon: 06-128 49 290 (bereikbaar op doordeweekse dagen tussen 07:00 en 18:30, spreek de voicemail NIET!!! in, maar probeer het later nog eens.)

Snacks

Onze snacks zijn 100% natuurlijk en goed voor tanden kauwspieren en het gehele spijsverteringskanaal.

Optimale gezondheid

Verkeerde of slechte voeding kan de volgende klachten in de hand werken.

Huidproblemen

Symptomen:

Uw hond kan op verschillende manieren zijn huidproblemen (jeuk en/of huidirritatie) uiten: door te krabben, likken of schudden met de kop. Als baas kun je de volgende huidproblemen constateren: Wondjes, schilfers, kale plekken, dunner behaard, bultjes, puistjes, ontstekingen, roodheid en/of verkleuringen.

Oorzaken:

Deze verschillende problemen kunnen verschillende oorzaken hebben zoals: Slechte voeding, allergieën, parasieten (vlooien, mijten en teken), schimmels en gisten, hormonen of problemen met de schildklier.

Vachtproblemen

Symptomen:

Uw hond kan een slechte, doffe, vale of dunner behaarde vacht hebben of hij kan overmatig verharen.

Oorzaken:

Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals: Slechte voeding, slechte verzorging, te weinig buiten zijn, teveel wassen, sterilisatie, hormonen, parasieten, allergieën en huiselijke omstandigheden.

Problemen aan het spijsverteringsstelsel

Anatomie:

Het spijsverteringsstelsel is een ruim gebied waarin verschillende soorten kleine en grote problemen kunnen ontstaan, het begint bij de bek en eindigt bij de anus: Bek, gebit, tong, slokdarm, maag, twaalfvingerige darm, dunne darm, lever, galblaas, dikke darm, endeldarm, anaalklieren, anus.

De werking van het stelsel:

Een goed werkend spijsverteringsstelsel is zeer belangrijk voor de gezondheid van uw hond.

In de bek wordt het voedsel gemalen en getransporteerd naar de maag, daar worden de schadelijke bacteriën gedood door de maagsappen en wordt de voeding omgezet in een massa die via de twaalfvingerige darm (waar de zuurgraad naar beneden wordt gebracht) naar de dunne darm gaat. Hier breken de enzymen van de alvleesklier de vetten, koolhydraten en eiwitten af tot kleine deeltjes die door de darmwand worden opgenomen en afgeleverd worden in de bloedbaan.

Het restant dat een brij van vezels is geworden wordt naar de dikke darm getransporteerd. De meeste voedingsstoffen zijn nu door het lichaam opgenomen. De dikke darm absorbeert de overtollige vloeistof en kneed de resterende substantie naar de endeldarm waar het als ontlasting wordt uitgescheiden.

Symptomen:

Uw hond kan stinken uit zijn bek of anus, vaak zijn lippen likken, anders kauwen, veel slikken, een verkleurd gebit of tandvlees hebben, dunne, slechte, gekleurde, veel of geen ontlasting hebben, sleetje rijden, veelal likken aan zijn anus, braken, geen of verminderde eetlust, een harde of een opgezwollen buik hebben. Hij kan overgewicht hebben of te mager zijn, uw hond is vol en rond of u kunt zijn ribben tellen. Veranderend gedrag (afstandelijk of juist aanhankelijker) kan ook een aanwijzing zijn. Maar ook stress kan invloed hebben op het maag darmstelsel.

Oorzaken:

U begrijpt dat bij zo’n stelsel er een legio oorzaken kunnen zijn, en dat hierbij het voedsel een zeer belangrijk aandeel in heeft. Het is de bedoeling dat de werking van de darmflora door verkeerd of slecht voedsel niet wordt beperkt.

U kunt hiermee kleine problemen verhelpen of grote problemen in het begin stadium de kop in drukken. Controleer regelmatig zijn bek, tandvlees, gebit en ontlasting. Bij veranderingen of twijfel zal de dierenarts moeten worden geraadpleegd.

Zorg voor goede kwalitatieve voeding, natuurlijk en zonder toevoegingen of conserveringsmiddelen. Een mens kan ook lang mee op goedkope fastfood, maar uiteindelijk komen er toch problemen!

Auto-immuunziektes, allergieën

Er zijn nog veel meer aandoeningen die uw hond kan hebben, met verschillende symptomen en verschillende oorzaken, maar de bovenstaande zijn de meest voorkomende die eventueel met voeding te maken kunnen hebben.

Voor de dagopvang neem contact op met Anita:

Mail: anita@blafenblij.nl – Telefoon/WhatsApp: 06 – 128 49 290
(bereikbaar op doordeweekse dagen tussen 07:00 en 18:30, spreek de voicemail NIET!!! in, maar probeer het later nog eens.)

Voor hondenvoer neem contact op met Thijs:

Mail: thijs@blafenblij.nl – Telefoon/WhatsApp: 06 – 251 24 667
(op de App altijd bereikbaar, telefonisch bereikbaar op doordeweekse dagen tussen 07:00 en 18:30, spreek de voicemail NIET!!! in, maar probeer het later nog eens.)