Wie zijn wij?

afbeelding wie zijn wij

Wij Anita van Wagenberg en Thijs Gevers zijn de trotse eigenaren van hondendagopvang Blaf & Blij en verkooppunt van hondenvoer; ENOVA geëxtrudeerde hondenbrokken, KIVO KVV versvlees vriesvoer en koud geperste hondenbrokken en snacks.

Vooraf aan hondendagopvang Blaf & Blij:

Nadat ik jarenlang in de zorg heb gewerkt op een woongroep en als ambulante begeleidster voor mensen met een beperking, ben ik fulltime voor mijn 3 kinderen gaan zorgen, terwijl Thijs op de zeevaart als stuurman 2 maanden op en 2 maanden af voer. Op het moment dat onze jongste dochter naar de kleuterschool ging kreeg ik weer de kriebels om aan de slag te gaan. Terug de zorg in was een optie maar werken met dieren en vooral met honden had bij mij een sterke voorkeur. Van jongs af aan ben ik verknocht aan alles wat dier is. Op de boerderij van mijn vader vond ik het al heerlijk om de kalfjes te aaien, schapen en koeien mak te maken zodat ze naar me toe kwamen als ze me zagen. In die tijd droomde ik eigenlijk al van een dierenopvang. Mazzel had ik om lekker vrij te gaan wonen, waar mijn dieren vrijheid en ruimte kregen, en zo groeide het dieren bestand gestaag. De hondenvereniging kwam in zicht om gehoorzaamheidstrainingen te gaan doen met mijn honden, super leuk, en na een korte tijd stond ik als hulpinstructeur op het veld. Later heb ik de certificaten voor instructeur EGG - VEG - GG1 behaald. Daarna ben ik me ook bezig gaan houden met het opleiden van instructeurs, ook ben ik honden (bazen?) die niet in een groep functioneerden, apart les gaan geven.

Na 22 jaar de wereld rond gevaren te hebben vond Thijs het ook wel genoeg. Gezien mijn ervaring met honden, smeden wij samen een plan voor een dagopvang en een vakantieopvang in huiselijke sfeer voor honden. Thijs zag al altijd de klik die ik had met honden en zei dan "Jij bent in je vorige leven een hond geweest, dat kan niet anders". En zo begonnen wij met een hondenopvang, ik met mijn kennis en ervaring werkte met de honden en Thijs met zijn ervaring verzorgde de administratie en alles eromheen van gaas zetten tot reclame rijden tot het behalen van het vakbekwaamheid besluithouders honden en katten diploma (inclusief het stagelopen bij een dierenartspraktijk, kattenpension en dierenasiel).

Hondendagopvang en vakantieopvang in huiselijke sfeer:

Inmiddels bestaan we al weer zo'n 15 jaar. De dagopvang voor honden kreeg zijn bekendheid in de regio Landerd, Uden, Oss en Wijchen en groeide langzaam uit via de regio Nijmegen Eindhoven en Den Bosch naar de regio Noord-Brabant, Gelderland en Limburg.

Onze dagopvang is een verkapte honden uitlaatservice. Het positieve van dagopvang is dat de hond de hele dag bij ons is en dus meer tijd heeft om te spelen, niet zolang in de auto hoeft te zitten, en in een veilige omheinde omgeving vertoeft.

Omdat wij een kleinschalige opvang zijn en de honden de hele dag dicht bij ons in de buurt zijn kunnen we heel individueel kijken waaraan de hond behoefte heeft of juist niet. Is een hond te moe geworden en slaapt nog twee dagen na 1 dagje spelen, dan wordt er gezorgd voor meer rust.
Honden in de dagopvang hebben vaak een zakje voer bij zich wat ze tussen de middag lekker op kunnen peuzelen. Alle honden die gevoerd worden krijgen mimimaal een uur rust, dit om een maagkanteling te voorkomen.
Puppies hebben een eigen puppyprogramma. Meer rustmomenten, benchtraining wordt voortgezet en overleg over de ontwikkeling van de pup met de baas staat hoog in het vaandel! Ook oudere honden die wat meer rust nodig hebben kunnen vaker naar binnen. Andere honden nemen zelf hun rust in de groep, en weer anderen komen zo vaak en regelmatig dat ze een Blaf & Blij conditie en uithoudingsvermogen opgebouwd hebben zodat ze de hele dag door kunnen spelen.

Er zijn zelfs bazen die zelf thuis zijn maar de hond een dagje uit bij Blaf & Blij gunnen, geen honden uitlaatveldje kan hier tegenop roepen ze dan. 's Morgens staan de honden tegen de gaas aan te springen om naar binnen te mogen en 's avonds vallen ze moe maar voldaan achter in de auto in slaap. Een betere reclame kunnen wij niet hebben. Sommige bazen zeggen 1 dag in de opvang en 2 dagen plezier!
Alle hondenrassen (mits goed gedrag) zijn welkom bij Blaf & Blij van zeer kleine hondenrassen tot enorme grote hondenrassen, van vuilnisbakkenras tot kruising tot rashond, van Maltezer tot Poedel, Bordercollie tot Ridgeback en van Mopshond tot Labrador. In principe nemen wij geen honden aan die gefokt zijn als vechthond, dit kunnen zeer lieve ongevaarlijke huishonden zijn, maar je weet nooit hoe ze zich in de roedel zonder baas gedragen. De opvang op de manier zoals wij het doen is er altijd een risico op een bijt incident, er wordt wild gespeeld en soms bijt de hond van zich af, de gevolgen vallen dan mee. Met gefokte vechthonden waar de kans, bij een incident, op ernstige gevolgen groot kunnen zijn, nemen wij daarom geen risico.

Kennismaken? Kom eens naar de proefdag!

Tot slot:

Wij zijn zeer blij dat we van onze hobby samen ons beroep hebben kunnen maken. We stellen ons met plezier dienstbaar op naar de hondeneigenaar om hem te ondersteunen in het welzijn van zijn hond(en). Al met al is het voor ons keihard werken, maar het geeft ons alle voldoening en het is vol te houden met kwispelende honden en tevreden baasjes.

adres: Smitsweg 9, 5375 KS Reek, noordoost Brabant
mail: anita@blafenblij.nl
telefoon: 06-128 49 290 (bereikbaar op doordeweekse dagen tussen 07:00 en 18:30, spreek de voicemail NIET!!! in, maar probeer het later nog eens.)