Wie zijn wij

Wij Anita van Wagenberg en Thijs Gevers zijn
de trotse eigenaren van hondendagopvang Blaf & Blij.

Vooraf aan hondendagopvang Blaf & Blij

Nadat ik jarenlang in de zorg heb gewerkt op een woongroep en als ambulante begeleidster voor mensen met een beperking, ben ik fulltime voor mijn 3 kinderen gaan zorgen, terwijl Thijs op de zeevaart als stuurman 2 maanden op en 2 maanden af voer. Op het moment dat onze jongste dochter naar de kleuterschool ging kreeg ik weer de kriebels om aan de slag te gaan. Terug de zorg in was een optie maar werken met dieren en vooral met honden had bij mij een sterke voorkeur. Van jongs af aan ben ik verknocht aan alles wat dier is. Op de boerderij van mijn vader vond ik het al heerlijk om de kalfjes te aaien, schapen en koeien mak te maken zodat ze naar me toe kwamen als ze me zagen. In die tijd droomde ik eigenlijk al van een dierenopvang. Mazzel had ik om lekker vrij te gaan wonen, waar mijn dieren vrijheid en ruimte kregen, en zo groeide het dieren bestand gestaag. De hondenvereniging kwam in zicht om gehoorzaamheidstrainingen te gaan doen met mijn honden, super leuk, en na een korte tijd stond ik als hulpinstructeur op het veld. Later heb ik de certificaten voor instructeur EGG – VEG – GG1 behaald. Daarna ben ik me ook bezig gaan houden met het opleiden van instructeurs, ook ben ik honden (bazen?) die niet in een groep functioneerden, apart les gaan geven.

Na 22 jaar de wereld rond gevaren te hebben vond Thijs het ook wel genoeg. Gezien mijn ervaring met honden, smeden wij samen een plan voor een dagopvang en een vakantieopvang in huiselijke sfeer voor honden. Thijs zag al altijd de klik die ik had met honden en zei dan “Jij bent in je vorige leven een hond geweest, dat kan niet anders”. En zo begonnen wij in 2006 met een hondenopvang, ik met mijn kennis en ervaring werkte met de honden en Thijs met zijn ervaring verzorgde de administratie en alles eromheen van gaas zetten tot reclame rijden tot het behalen van het vakbekwaamheid besluithouders honden en katten diploma (inclusief het stagelopen bij een dierenartspraktijk, kattenpension en dierenasiel).

Hondenvakantieopvang in huiselijke sfeer

De dagopvang en vakantieopvang voor honden van Blaf & Blij kreeg zijn bekendheid in de regio Landerd, Grave, Uden, Oss, Wijchen en Boxmeer en groeide we langzaam uit via de regio Nijmegen Eindhoven en Den Bosch naar de regio Noord-Brabant, Gelderland en Limburg.

Vanuit heel Nederland kwamen honden voor de vakantieopvang bij ons. Men reserveerde vaak al een jaar van tevoren om een plekje te bemachtigen. Onze logeeropvang was geen hondenpension maar een opvang in huiselijke sfeer met een max van 10 honden die bij ons binnen sliepen, en zo was Blaf & Blij eigenlijk meer een hondenhotel. Al snel kwamen wij erachter dat in de weekeinden en op feestdagen geen honden meer gehaald of gebracht konden worden ze konden er dan alleen verblijven in de opvang, dit gaf ons wat meer rust in die weekeinden en feestdagen.

Gezien de opvang en privé flink door elkaar liepen wilden wij en willen wij niet met personeel werken, maar gewoon een opvang opbouwen waar we met zijn tweeën in vooruit kunnen en ons gezinnetje van kan leven.

Maar het werd op een gegeven moment zo druk dat we alleen nog maar honden uit de dagopvang in de vakantie opvang toelieten, dit gaf al veel meer rust in de dagopvang omdat deze honden wekelijks kwamen en Blaf & Blij gewend waren terwijl de vakantiehonden vaak maar 1 of 2 keer per jaar kwamen en dus iedere keer weer moesten wennen, en dit gaf teveel onrust in de roedels.

Doordat momenteel de dagopvang door de drukte veel aandacht vraagt, hebben we sinds 2022 de vakantieopvang helemaal gesloten. En is het voor ons weer werkbaar geworden, we zijn niet meer 24/7 aan het werk, we hebben de avonden en weekeinden na 15 jaar weer voor ons zelf en de nachten worden niet meer gebroken door onrustige honden. Nu kan Blaf & Blij blijven bestaan door zich alleen te concentreren op de dagopvang die doordeweeks tussen 07:00 ’s morgens en 18:30 ’s avonds draait.

Hondenvoer

In 2014 zijn we in contract gekomen met een importeur van kwaliteit hondenvoer voor een betaalbare prijs.

We kwamen erachter dat veel van onze klanten vragen hadden over voer en dat ze vaak niet wisten waarom ze het voer voerden dat ze nu hadden. In een dierwinkel zagen ze door de bomen het bos niet meer met al die merken (er zijn in Nederland wel zo’n 600 merken), en vaak hadden ze een keuze gemaakt met verkeerde argumenten, soms vielen ze voor het uiterlijk van een zak, of voor de prijs op een zak, of kochten ze alleen maar voer omdat het een bekend merk was. Wij zijn ons zelf gaan verdiepen in wat nou eigenlijk goed hondenvoer is, ook gingen wij samen met de klant bekijken wat is nu de inhoud van de brok die je nu voert? En we kwamen er al snel achter dat er veel matig tot slechte brok wordt verkocht op de Nederlandse markt en dat de prijs kwaliteit verhouding soms ver te zoeken is. Natuurlijk zijn er ook merken met een goede kwaliteit prijs verhouding, maar of je een slechte brok die weinig kost aan je hond wil geven, dat betwijfelen wij. Vlees in de brok bepaalt de kwaliteit van de brok en vlees is nu eenmaal duur en zal in de toekomst alleen maar duurder worden.

Met al die kennis en ervaring, zijn wij inmiddels zelf importeur geworden en hebben we een goede brok aan ENOVA ook nog eens voor een betaalbare prijs. En zeer tevreden klanten met goed uitziende honden.

Een ander keuze die de klant bij ons kan maken is het kant en klaar vers vlees van KIVO, een heel eind terug naar de natuur.

Hondendagopvang in een vrije omgeving

Onze dagopvang is een verkapte honden uitlaatservice. Het positieve van dagopvang is dat de hond de hele dag bij ons is en dus meer tijd heeft om te spelen, niet zolang in de auto hoeft te zitten, en in een veilige omheinde omgeving vertoeft. Er was veel flexibiliteit voor het brengen van de honden in de dagopvang. Inmiddels werken we nu alleen nog met abonnementen op vaste dagen, je koopt een abonnement met een automatisch incasso voor de maandag of dinsdag of…etc. etc. En je kan op die dag 45 keer per jaar komen, die andere 7 keer zijn we dicht doordat het een feestdag is of wij vakantie nemen. En waar wij eerst alle uitzonderingen op onzer schouders namen waardoor de dagopvang grote pieken en dalen kende in de aantal honden op 1 dag en in de financiën. Hebben we nu dit alles verdeeld over de klanten en hebben we een stabiel aantal honden op een dag en een stabiel inkomen. De klant heeft dat plaatsje op die bepaalde dag gereserveerd, betaald en wordt vrijgehouden, komt je hond om wat voor redenen niet in de opvang, is de hond ziek of loops of heeft de baas geen tijd of is men vrij of met vakantie, vindt men het die dag te heet, te koud of te nat voor hun hond. Dan liggen de kosten bij de baas, en zal de hond dat jaar per dag relatief duurder zitten. Komt men bijvoorbeeld 3x per jaar niet en komt de hond dat jaar maar 42 keer, dan is de opvang ongeveer 1 € per dag duurder

Omdat wij een kleinschalige opvang zijn en de honden de hele dag dicht bij ons in de buurt zijn kunnen we heel individueel kijken waaraan de hond behoefte heeft of juist niet. Is een hond te moe geworden en slaapt nog twee dagen na 1 dagje spelen, dan wordt er gezorgd voor meer rust.
Puppy’s hebben een eigen puppyprogramma. Meer rustmomenten, bench training wordt voortgezet en overleg over de ontwikkeling van de pup met de baas staat hoog in het vaandel! Ook oudere honden die wat meer rust nodig hebben kunnen vaker naar binnen. Andere honden nemen zelf hun rust in de groep, en weer anderen komen zo vaak en regelmatig dat ze een Blaf & Blij conditie en uithoudingsvermogen opgebouwd hebben zodat ze de hele dag door kunnen spelen. Ook hebben sommige honden in de dagopvang een zakje voer bij zich wat ze tussen de middag lekker op kunnen peuzelen. Alle honden die gevoerd worden krijgen minimaal een uur rust, dit om een maagkanteling te voorkomen.

Er zijn zelfs bazen die zelf thuis zijn maar de hond een dagje uit bij Blaf & Blij gunnen, geen honden uitlaatveldje kan hier tegenop roepen ze dan. ’s Morgens staan de honden tegen de gaas aan te springen om naar binnen te mogen en ’s avonds vallen ze moe maar voldaan achter in de auto in slaap. Een betere reclame kunnen wij niet hebben. Sommige bazen zeggen 1 dag in de opvang bij Blaf & Blij is 2 dagen plezier!
Alle hondenrassen (mits goed gedrag) zijn welkom bij Blaf & Blij van zeer kleine hondenrassen tot enorme grote hondenrassen, van vuilnisbakkenras tot kruising tot rashond, van Maltezer tot Poedel, Bordercollie tot Ridgeback en van Mopshond tot Labrador. In principe nemen wij geen honden aan die gefokt zijn als vechthond, dit kunnen zeer lieve ongevaarlijke huishonden zijn, maar je weet nooit hoe ze zich in de roedel zonder baas gedragen. De opvang op de manier zoals wij het doen is er altijd een risico op een bijt incident, er wordt wild gespeeld en soms bijt de hond van zich af, de gevolgen vallen dan mee. Met gefokte vechthonden waar de kans, bij een incident, op ernstige gevolgen groot kunnen zijn, nemen wij daarom geen risico.

Kennismaken? Kijk eens bij oefendagen!

Tot slot

Wij zijn zeer blij dat we van onze hobby samen ons beroep hebben kunnen maken. We stellen ons met plezier dienstbaar op naar de hondeneigenaar om hem te ondersteunen in het welzijn van zijn hond(en). Al met al is het voor ons keihard werken, maar het geeft ons alle voldoening en het is vol te houden met kwispelende honden en tevreden baasjes.

Voor de dagopvang neem contact op met Anita:

Mail: anita@blafenblij.nl – Telefoon/WhatsApp: 06 – 128 49 290
(bereikbaar op doordeweekse dagen tussen 07:00 en 18:30, spreek de voicemail NIET!!! in, maar probeer het later nog eens.)

Voor hondenvoer neem contact op met Thijs:

Mail: thijs@blafenblij.nl – Telefoon/WhatsApp: 06 – 251 24 667
(op de App altijd bereikbaar, telefonisch bereikbaar op doordeweekse dagen tussen 07:00 en 18:30, spreek de voicemail NIET!!! in, maar probeer het later nog eens.)