Blaf & Blij - Kivo

KIVO petfood stelt zelf BARF samen en maalt het grof of fijn voor de pup, tot KVV, perst het in plastic darm en vriest het in. De samenstelling is veelal 65% vlees, 20% orgaanvlees en 15% bot. Dit is samen 100%, dus geen enkel toevoegingen geen geur-, kleur- en smaakstoffen en ook geen conserveringsmiddelen.

Je hebt verschillende soorten in gevarieerde samenstellingen o.a. rund, paard, lam, geit, eend, konijn, kip, vis en pens. Veelal in ponds worsten, maar sommige smaken zijn ook verkrijgbaar in 1 kilo of in een ½ pond worst. Allemaal verpakt in handige 10 kg dozen. Past perfect in de visie van Blaf & Blij en is zeker zeer geschikt voor de klant die met zijn hond op vers vlees wil.

Omdat het ook voor de hond goed is om gevarieerd te eten, stelt Blaf & Blij, naar wens en voor een kleine meerprijs combinatie dozen samen. Tip: Geef uw hond af en toe ook wat pens dit is goed voor de darmflora.

De hond stamt af van de wolf. Deze behoren tot de carnivoren. Het darmstelstel van de hond is nog steeds dezelfde als die van de wolf vroeger, namelijk erg kort. Er zitten van nature heel veel bouwstoffen in vers vlees, namelijk: vetten, eiwitten, vitamines A, B1, B3, B6, B12 en Vitamine D. Ook de mineralen ijzer, zink, kalium, calcium, magnesium en mangaan zitten in vlees.

Variatie is de sleutel tot een gezonde levensstijl. Wat bedoelen we met gevarieerd? Meerdere diersoorten per week (ongeveer 3 tot 5) Af en toe groenten als aanvulling

In een perfect voedingspatroon die herleid wordt naar het bestaan van de wolf, zien we dat deze niet elke dag hetzelfde dier als prooi at. Omdat we zo goed mogelijk terug willen gaan naar de behoefte van de hond is het van belang dat er afgewisseld wordt in diersoorten. Elk diersoort bevat namelijk andere aminozuren, voedingsstoffen en vetzuren. Zo komt je hond nooit tekort en krijgt hij alle bouwstoffen binnen.

Variëren met KVV

Het is ook goed voor een hond om te variëren in voedsel.

Men kan dit op verschillende manieren doen.

  • U kunt afwisselen per week tussen de 12 soorten Kant en klaar Vers Vlees (KVV) KIVO worsten.
  • U kunt afwisselen met ’s morgens KVV voeren en ’s avonds brokken of andersom.
  • U kunt afwisselen met een aantal dagen KVV en een aantal dagen brokken.

Advies is om niet te mengen omdat brokken anders en langzamer verteren dan KVV, en de maag reageert anders op brokken dan KVV. Houdt er minimaal 8 uur tussen.

De hond behoort tot de carnivoren, echter jagen zij in de natuur op grote prooien waarvan zij ook de ingewanden nuttigen. Deze bevatten vaak nog wat plantaardig materiaal. In groenten zitten veel bouwstoffen en vitaminen die een goede aanvulling zijn op het dagelijkse voedingspatroon van uw hond. Er zitten simpelweg vitaminen in die NIET in vlees zitten zoals vitamine C, K1, E en foliumzuur. Het advies is 5-10% van de dagelijkse behoefte van de hond bij te geven. Bijvoorbeeld: hond eet 500 gram vlees per dag. Geef dan 25 tot 50 gram groenten extra erbij. De groenten zijn gepureerd en gegaard waardoor deze goed verteerbaar zijn in het darmstelsel van de hond.

Optimale gezondheid

Verkeerde of slechte voeding kan de volgende klachten in de hand werken.

Huidproblemen

Symptomen:

Uw hond kan op verschillende manieren zijn huidproblemen (jeuk en/of huidirritatie) uiten: door te krabben, likken of schudden met de kop. Als baas kun je de volgende huidproblemen constateren: Wondjes, schilfers, kale plekken, dunner behaard, bultjes, puistjes, ontstekingen, roodheid en/of verkleuringen.

Oorzaken:

Deze verschillende problemen kunnen verschillende oorzaken hebben zoals: Slechte voeding, allergieën, parasieten (vlooien, mijten en teken), schimmels en gisten, hormonen of problemen met de schildklier.

Vachtproblemen

Symptomen:

Uw hond kan een slechte, doffe, vale of dunner behaarde vacht hebben of hij kan overmatig verharen.

Oorzaken:

Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals: Slechte voeding, slechte verzorging, te weinig buiten zijn, teveel wassen, sterilisatie, hormonen, parasieten, allergieën en huiselijke omstandigheden.

Problemen aan het spijsverteringsstelsel

Anatomie:

Het spijsverteringsstelsel is een ruim gebied waarin verschillende soorten kleine en grote problemen kunnen ontstaan, het begint bij de bek en eindigt bij de anus: Bek, gebit, tong, slokdarm, maag, twaalfvingerige darm, dunne darm, lever, galblaas, dikke darm, endeldarm, anaalklieren, anus.

De werking van het stelsel:

Een goed werkend spijsverteringsstelsel is zeer belangrijk voor de gezondheid van uw hond.

In de bek wordt het voedsel gemalen en getransporteerd naar de maag, daar worden de schadelijke bacteriën gedood door de maagsappen en wordt de voeding omgezet in een massa die via de twaalfvingerige darm (waar de zuurgraad naar beneden wordt gebracht) naar de dunne darm gaat. Hier breken de enzymen van de alvleesklier de vetten, koolhydraten en eiwitten af tot kleine deeltjes die door de darmwand worden opgenomen en afgeleverd worden in de bloedbaan.

Het restant dat een brij van vezels is geworden wordt naar de dikke darm getransporteerd. De meeste voedingsstoffen zijn nu door het lichaam opgenomen. De dikke darm absorbeert de overtollige vloeistof en kneed de resterende substantie naar de endeldarm waar het als ontlasting wordt uitgescheiden.

Symptomen:

Uw hond kan stinken uit zijn bek of anus, vaak zijn lippen likken, anders kauwen, veel slikken, een verkleurd gebit of tandvlees hebben, dunne, slechte, gekleurde, veel of geen ontlasting hebben, sleetje rijden, veelal likken aan zijn anus, braken, geen of verminderde eetlust, een harde of een opgezwollen buik hebben. Hij kan overgewicht hebben of te mager zijn, uw hond is vol en rond of u kunt zijn ribben tellen. Veranderend gedrag (afstandelijk of juist aanhankelijker) kan ook een aanwijzing zijn. Maar ook stress kan invloed hebben op het maag darmstelsel.

Oorzaken:

U begrijpt dat bij zo’n stelsel er een legio oorzaken kunnen zijn, en dat hierbij het voedsel een zeer belangrijk aandeel in heeft. Het is de bedoeling dat de werking van de darmflora door verkeerd of slecht voedsel niet wordt beperkt.

U kunt hiermee kleine problemen verhelpen of grote problemen in het begin stadium de kop in drukken. Controleer regelmatig zijn bek, tandvlees, gebit en ontlasting. Bij veranderingen of twijfel zal de dierenarts moeten worden geraadpleegd.

Zorg voor goede kwalitatieve voeding, natuurlijk en zonder toevoegingen of conserveringsmiddelen. Een mens kan ook lang mee op goedkope fastfood, maar uiteindelijk komen er toch problemen!

Auto-immuunziektes, allergieën

Er zijn nog veel meer aandoeningen die uw hond kan hebben, met verschillende symptomen en verschillende oorzaken, maar de bovenstaande zijn de meest voorkomende die eventueel met voeding te maken kunnen hebben.

Voor de dagopvang neem contact op met Anita:

Mail: anita@blafenblij.nl – Telefoon/WhatsApp: 06 – 128 49 290
(bereikbaar op doordeweekse dagen tussen 07:00 en 18:30, spreek de voicemail NIET!!! in, maar probeer het later nog eens.)

Voor hondenvoer neem contact op met Thijs:

Mail: thijs@blafenblij.nl – Telefoon/WhatsApp: 06 – 251 24 667
(op de App altijd bereikbaar, telefonisch bereikbaar op doordeweekse dagen tussen 07:00 en 18:30, spreek de voicemail NIET!!! in, maar probeer het later nog eens.)